A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вікторівська гімназія імені Степана Пушика Галицької міської ради Івано-Франківської області

Шевченківське свято, 12.03.2019 р.

Дата: 30.04.2019 14:53
Кількість переглядів: 202

        Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це невипадково : щороку  навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об'єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум'яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну

       Вшановуючи пам'ять великого Кобзаря, між учнями 2-5 та 6-9 класів  Вікторівського ЗЗСО №2 проводилася  гра-квест, яка  виявила найкращих знавців життя та творчості Шевченка. Також учні показали свої артистичні здібності: виразне читання поезій, інсценізацій  творів та ,звичайно, звучання пісень.

        Конкурс – це справжнє свято Кобзаря, його вічної, нев’янучої творчості, полум’яного слова. Коли нам важко, коли смуток гризе душу, припадімо спраглими устами до його цілющого джерела, щоб знову відчути силу  жити для рідного народу.

           Ціною героїв Майдану, Небесної сотні, воїнів АТО – які поклали  свої життя за нашу свободу, ми тепер виборюємо справжню Незалежність, про яку мріяв великий кобзар Т.Г. Шевченко і про яку  вже ніхто не зможе сказати, що воля і свобода далися Україні надто легко.

Найкращим пам’ятником Великому Кобзареві буде будівництво нової, вільної, очищеної кров’ю боротьби, України!

         205 років минуло від дня народження Шевченка. Два століття! А він живе у своїх віршах-думах, картинах… І так буде завжди! Бо хтось повинен достукатися до наших сердець, нашого сумління й совісті. Ніхто не зробить цього краще від генія усього українського народу -Тараса Шевченка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора