A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вікторівська гімназія імені Степана Пушика Галицької міської ради Івано-Франківської області

Святкування 210 річниці із дня народження Тараса Шевченка

Дата: 25.03.2024 21:32
Кількість переглядів: 11

Святкування 210 річниці із дня народження Тараса Шевченка

           210 років тому, 9 березня 1814 року, народився Тарас Шевченко – видатний український поет, художник і, не буде перебільшенням сказати, національний пророк, який значною мірою сформував українську ідентичність

В особі Шевченка українська література піднялася на новий щабель; завдяки Шевченкові існує наша держава. Хоча він прямо не говорив про державну самостійність, але завжди нагадував своїм читачам, ностальгував за минулим, коли Україна мала державність. Він не передбачав майбутнє як таке, але сформував те бачення України, яке вплинуло на подальші покоління.

Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть ся мова,культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

Уся його творчість присвячена свободі й розвитку українського народу, які можливі лише у "своїй хаті", де "своя правда, і сила, і воля".

Тарас Шевченко вважається духовним батьком нації, бо його воля до життя, незламність, стійкість та відстоювання української державності передалася його нащадкам, які боронять нашу Батьківщину у лавах Збройних Сил України. Його шанує та поважає кожен українець, а військові з його зображенням носять шеврони.

Любіть свою Батьківщину і рідну мову так, як любив Великий Кобзар. Для його пам'яті це буде найкращою нагородою і нерукотворним пам'ятником.

 

 

 

Іде весна, іде весна,

Мов квіточка прекрасна,

І спогади несе вона

Про віщого Тараса.

Сьогодні у стінах гімназії було проведено захід, присвячений 210 річниці з дня народження видатного українця, справжнього патріота та борця за справедливість - Тараса Григоровича Шевченка. Цей захід був підсумком Шевченківського тижня, який проходив під гаслом: «Борітеся – поборете».

Усі учні гімназії брали активну участь у різних видах робіт: малювали ілюстрації до творів, інсценізували твори Кобзаря, були активними при проведенні емоджі квізу по творчості письменника та батлу шевченкознавців: Правда чи Міф, розгадували криптограми, переглядали відеоматеріали, слухали сучасні пісні на слова Т. Шевченка, декламували вірші та співали пісні.

Діти зрозуміли, що Тарас Григорович – людина незвичайної долі й таланту, що здобула світову славу. Він підніс духовну велич і красу народу на найвищу височінь.

Тож, думаймо про Шевченка, живімо Шевченком, продовжуймо його безсмертя в собі та в дітях наших

Любімо свою Батьківщину та рідну мову так, як любив її Тарас. Для його пам’яті це буде найкращою нагородою і нерукотворним пам’ятником

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора