A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вікторівська гімназія імені Степана Пушика Галицької міської ради Івано-Франківської області

Відкриття пам'ятної дошки Михайлу Миськіву

Дата: 05.11.2023 21:11
Кількість переглядів: 13

У ВІКТОРІВСЬКІЙ ГІМНАЗІЇ ІМЕНІ СТЕПАНА ПУШИКА ВІДКРИЛИ ПАМ'ЯТНУ ДОШКУ ЗАХИСНИКУ МИХАЙЛУ МИСЬКІВУ

Сьогодні на подвір’ї Вікторівської гімназії було людно. Жителі села, учні, представники влади зібрались, щоб схилити голову перед світлою пам’яттю Героя-захисника України Михайла Миськіва.

«Добрий товариш, люблячий чоловік та батько, людина, яка вміла брати відповідальність за інших» – так згадували про Михайло ті, хто його добре знав і любив.

«Герої житимуть, допоки житиме пам'ять про них, а пам’ятати і шанувати тих, хто віддав за нас із вами життя – це наш святий обов’язок»,- наголосив у своєму виступі міський голова Олег Кантор.

Михайло Васильович Миськів народився 2 серпня 1987 року в с.Ріпнів Буського району Львівської області. У чотирирічному віці залишився сиротою. Опікувалися ним родичі з Івано-Франківська. Навчався у міській школі №10, а потім – школі-інтернаті. У 2005 році зустрів свою майбутню дружину Ірину, з якою виховав двоє дітей. Працював не покладаючи рук не тільки в Україні. А й за кордоном. Дуже любив футбол. Був капітаном команди с.Вікторів. Коли почалася війна, пішов в територіальну оборону села. Хоча і мав дозвіл на виїзд за кордон, прийняв для себе рішення йти воювати за державу. Був командиром відділення, зажди переживав за своїх побьратимів. 6 липнч дістав важке поранення у Кліщіївці під Бахмутом. 11 днів лікарі боролися за його життя, але травми були надто важкими і 17 липня 2023 року Михайло помер.

Пам'ять про Героя житиме вічно!


 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора