A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вікторівська гімназія імені Степана Пушика Галицької міської ради Івано-Франківської області

90-і роковини Голодомору 1932-1933 р

Дата: 28.11.2023 17:52
Кількість переглядів: 13

 90-і роковини Голодомору 1932-1933 років

Традиційно, кожної четвертої суботи листопада в Україні вшановують жертв Голодомору 1932-33 і масових штучних голодів 1920-21 та 1946-47 років.

Як і минулого року, вшанування пам’яті жертв Голодомору та штучних масових голодів відбувається в умовах повномасштабного російського вторгнення та реальної загрози ракетних та артилерійських обстрілів цивільного населення та інфраструктури.

Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв

Тому найкращий спосіб вшанувати пам’ять – це долучитись до акції «Запали свічку пам’яті».

Вшановуючи День пам’яті жертв голодомору, у Вікторівській гімназії ім.С.Пушика відбувся урок-реквієм на тему «Ми низько голови схиляєм», присвячений пам’яті «Жертвам голодомору 1932-1933 років».

Голодомор є найтрагічнішою сторінкою в історії України та однією з найбільш великих катастроф за все існування людства. В цей день Україна шанує пам'ять мільйонів жертв голодоморів і низько вклоняється проявленій твердості та мужності нашого народу.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні, запалили пам’ятні свічки . Учні 6 та 8 класів виготовили та роздали всім присутнім квіти - символ пам'яті жертв Голодомору - незабудьки .

Дорогі українці! 25 листопада, о 16:00 візьміть участь у загальнонаціональній хвилині мовчання. Із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників. Наше завдання зробити так, щоб таких трагедій більше не було.

Наше сьогодення вчить: щоб слугувати запобіжником проти повторення трагедій і злочинів минулого, наша пам’ять має бути живою і чесною, а в ставленні до тих, хто вчиняє злочини проти людства, не повинно бути подвійних підходів.

Нехай наша пам’ять про жертв Голодомору буде вічною.

Україна пам’ятає!

Світ визнає!

Не забувай !

Не пробачай!

НЕ відступай!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора