A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вікторівська гімназія імені Степана Пушика Галицької міської ради Івано-Франківської області

Урок Доброти 04 жовтня 2022 року

Дата: 30.10.2022 21:07
Кількість переглядів: 27

Урок Доброти (до міжнародного Дня захисту тварин)

З метою виховання любові до тварин, поваги до вірності, відданості домашніх улюбленців, почуття відповідальності за приручений тварин, розуміння цінності та недоторканості іншого життя, у Вікторівській гімназії ім. С. Пушика вчителька біології Ткачівська Л. В. 4жовтня провела урок Доброти у 5-6 класах.

В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово замінюється соціальними мережами, комп'ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі - тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленцітак багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя.

У всьому світі створено громадські організації борців за права тварин. Вони проводять акції, спрямовані на захист тварин від знущань та жорстокого ставлення.

На уроці учні переглянули відео "Як захищають тварини у різних країнах", "Тварини схожі на людей", "Бережливе ставлення до тварин". Учням дуже сподобалися проведені ігри-вправи: відгадати загадки і з'єднати з відгадка и, відремонтувати прислів' я, створили і записали правила безпечного спілкування з тваринами. Цікаво пройшла групова робота " Неси добро у світ природи", на якому утворили асоціативний кущ до слова "Добро".

На завершальному етапі уроку створили буклет "Візьми тварину у родину", в якому також описали правила поведінки із незнайомими собаками.

Під час проведеного заходу учні зробили висновок, що любові, співчуттю, милосердя людина вчиться в дитинстві. З любов'ю до тварин в її душу приходить повага до іншого життя, неприйняття насильства. Люди бувають дуже жорстокі, але' є і милосердні, співчутливо люди з добрим серцем і їх значно більше.

Друзі! Ніколи не кидайте на життєвій дорозі своїх друзів і пам'ятайте: ми відповідаємо за тих, кого приручили; ми- одна сім'я на цій планеті. Роблячи добру справу, дбаючи про тварин, ми допомагаємо собі.


 Фото без назви

 Видалити фото?

 Фото без назви

 Видалити фото?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора