A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вікторівська гімназія імені Степана Пушика Галицької міської ради Івано-Франківської області

Самоаналіз навчального закладу (2020 р.)

Дата: 20.02.2020 18:48
Кількість переглядів: 1910

Загальні відомості про заклад

 

Комунальний заклад освіти – Вікторівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів

Галицької районної ради Івано – Франківської області
Юридична адреса загальноосвітнього навчального закладу:

77166 Івано-Франківська обл., Галицький район, село Вікторів, вулиця М.Федика, 347, телефон (805634) 3-13

Власником комунального закладу освіти є Галицька районна рада.

 

Статут школи затверджений

Галицькою районною радою рішенням сесії Галицької районної ради №20 від 16.08.2013 р.

Ліцензія 

Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи серія А00 №360370

Код навчального закладу ЄДРПО:        23805203

 

 

Адреса школи:

77166         Івано-Франківська обл.

Галицький район

с. Вікторів

вул. М.Федика, 347

тел. 34 – 3  – 13

E-mail:

                                                     vk2gal2010@meta.ua

 

 

Загальний стан будівель та приміщень навчального закладу

Школа заснована 23 жовтня 1896 року. У 1999 році з ініціативи вихідця із с. Вікторова Степана Пушика, за сприянням тодішнього голови Івано – Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка розпочалося будівництво головного корпусу школи. Він був введений в експлуатацію в 2000 році. Проектна потужність - 120 місць.  В школі наявні 9 класних кімнат, в т.ч. навчальні кабінети історії та географії, біології та хімії, комп’ютерний кабінет, спортзал, бібліотека, шкільна їдальня на 40 місць. Загальна площа всіх приміщень становить 815 м2.. Наявний обладнаний спортивний майданчик для проведення занять з фізичної культури,  навчально – дослідна ділянка розміром 0,77 га, сад, ставок. Наявний акт на право постійного користування земельною ділянкою. Опалення газове. Стан будівлі та шкільних приміщень добрий, відповідає вимогам Державних санітарних норм і правил. Щорічно проводяться поточні ремонти за рахунок бюджетних та позабюджетних коштів. Здійснюється систематичний контроль за станом будівлі та приміщень.

Територія школи відгороджена від проїжджої частини, наявні зелені насадження, квітники. Є спортмайданчик для змагань з баскетболу, волейболу,  стадіон, бетонні доріжки. На подвірї облаштовано та утеплено туалети, окремо для хлопчиків та дівчаток.

В головному приміщенні школи розміщені державна символіка, інформаційні стенди, куток духовності, кімната – музей. Кабінети озеленені та затишні.                            

Навчально – методична база  кабінетів історії та географії, біології та хімії,   спортзалу та 1 класу є задовільною.  У інших кабінетах використовується частково застаріла наочність, яка модернізується тільки завдяки ентузіазму педагогів. Навчальний заклад достатньо забезпечений учнівськими столами, партами, меблями, стільцями. Ведеться контроль за їх збереженням.

Поповнення матеріально-технічної бази керівництво школи намагається залучати спонсорські кошти. Так, за рахунок спонсорів матеріальна база школи поповнилась м’якими кріслами, столами для фізичного кабінету, набором меблів «Юніор» для 1 класу, комп'ютером, принтером, музичним центром, електроплитою.

Установчі документи школи відповідають чинному законодавству про освіту.

Історія забезпечення комп'ютерною технікою школи починається з 2000 року, коли отримали перший комп'ютер. В 2008 році школа отримала ще 5+1 комп'ютерів на базі процесора Сеlегоn, об'єднаних в локальну мережу. Розроблено пакет програм з різних навчальних дисциплін, учителі використовують новітні технології для удосконалення навчального процесу.                                    

Комп’ютери  підключені до всесвітньої мережі Іnternet. За п'ять років навиками роботи на ПК оволоділи  учні та педагоги школи. Протягом кількох років організовано та проводиться навчання вчителів за курсом "Основи інформаційно-комунікаційних технологій для вчителів ЗНЗ". Саме використання комп'ютерних, цифрових та мультимедійний технологій дає можливість використати сучасні форми навчання на уроках різних навчальних предметів.

Забезпеченість навчально-виховного процесу здійснюється за рахунок штатних працівників та  одного сумісника. При розстановці кадрів враховується педагогічний досвід, кваліфікація вчителя, наступність у роботі.

     В школі працює 17 вчителів, 16 педагогічних працівників школи мають повну вищу освіту, 1 вчитель – середню спеціальну.           

Підвищення кваліфікації педагогічних працівників здійснюється відповідно до Перспективного плану курсової перепідготовки. Проводиться аналітичний моніторинг розвитку і вдосконалення педагогічної майстерності вчителів.

Всі педагоги школи проходять чергову курсову підготовку на базі Івано-Франківського ОІППО.

Кваліфікаційний рівень педагогічних працівників у 2019-20н.р.

  1. Вища категорія – 11
  2. І категорія  - 2
  3. ІІ категорія – 2
  4. Спеціаліст – 2

     Вікторівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів здійснює свою діяльність на підставі ст. 53 Конституції України, Закону України «Про освіту», «Про середню освіту», «Про загальну середню освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 27.08. 2010 р. №778 «Про затвердження Державного Стандарту базової та повної загальної середньої освіти», із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р. №766, власного статуту і забезпечує одержання учнями базової середньої освіти на рівні державних стандартів.

      За статутом навчальний заклад є загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, в якому навчається 72 учні, мова навчання – українська.

     

       Якість загальної середньої освіти забезпечується через реалізацію інваріантної та варіативної частини навчального плану.

   Предмети та курси за вибором визначаються школою у межах гранично допустимого навчального навантаження з урахуванням інтересів та потреб учнів, а також рівня навчально - методичного та кадрового забезпечення.

   Гранично допустиме навантаження учнів встановлено відповідно до вимог Закону України «Про загальну середню освіту», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти» .

   

В школі створюються умови для професійного зросту вчителів: здійснюється  повсякденне спілкування з педагогічними працівниками з питань організації навчально-виховного процесу, методики викладання предметів, методів та форм самоосвітньої діяльності. Кожен вчитель має можливість знаходити свій спосіб самореалізації та самоосвіти.

Внутрішні нормативні документи, що регламентують діяльність закладу:

- Статут  школи, затверджений Галицькою районною радою рішенням сесії №20 від 16.08.2013 р.

- Правила внутрішнього трудового розпорядку  -  затверджені  зборами  трудового  колективу  30.08.2013 р.

Педагогічний колектив працює у тісній співдружності з батьками. В  школі  створено раду  школи,  батьківський  комітет,  профспілковий комітет, які  постійно  діють. Батьківські  збори  проводяться  систематично. Комітети та рада працюють за планом. Документація  про  роботу  структур  управління  школи оформлена.

Щорічно розподіляються функціональні обов’язки між членами адміністрації, розроблені та доведені до працівників школи посадові інструкції.

Укладена колективна угода між адміністрацією школи і профспілковим комітетом, про  виконання  якої  щорічно   звітується  адміністрація  школи  та  профком  на  загальних  зборах  колективу.

Розроблені і діють Правила для учнів.

     Науково-методична робота в школі з педагогічними працівниками здійснюється згідно з чинним законодавством України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про мови», Національною доктриною розвитку освіти, директивними і інструктивними документами МОН України, постановою Кабінету Міністрів України від 27.08. 2010 р. №778 «Про затвердження Державного Стандарту базової та повної загальної середньої освіти», із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р. №766 управління освіти і науки, відділу освіти Галицької райдержадміністрації, на основі річного, місячного та тижневого планів роботи.

    

     Адміністрація школи дбає про результативну систему співробітництва: взаємодію з батьками в формі своєрідного всеобучу з запрошенням до співпраці представників  районного відділу у справах сім’ї, молоді і спорту та службою у справах неповнолітніх по превентивному вихованню; по проблемах родинного виховання. Одна із дієвих форм із взаємодії з батьківською громадськістю -  індивідуальна  робота, залучення батьків до позакласної  виховної  роботи, організації  та проведення родинних свят.

В школі проводяться Тижні освіти для дорослих, загальношкільні батьківські збори Вирішується питання по залучення підлітків до участі в роботі гуртків.

    Успіх  спільної діяльності  педагогів  і  батьків великою  мірою  залежить  від глибокого  знання  вчителем  учнів, їхніх  родин й тому у школі практикується детальне знайомство з родинами. 

    Саме  за результатами  вивчення сім’ї   складається  соціально-педагогічні  паспорти  класів,  школи.

Зібрано матеріал про дітей, що потребують соціального захисту, створено банк даних про дітей соціальних категорій, в яких збирається інформація про умови проживання дитини; залучення її до позаурочної і позашкільної роботи; облік бесід, проведених з нею; результати відвідування сім’ї, бесід з батьками.

   Для забезпечення конституційних прав і свобод учасників навчально-виховного процесу  вся діяльність навчального закладу відбувається відповідно до Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Статуту Вікторівської ЗОШ І-ІІ.  та інших чинних нормативно-правових актів. Обговорення та винесення основних рішень стосовно навчально-виховного процесу здійснюється колегіально.

   Перед школою щорічно поставлено такі завдання:

- забезпечення соціальної підтримки дітей, позбавлених батьківської опіки,  дітей з малозабезпечених сімей та інших соціальних категорій;

- організація медичного обслуговування учнів та працівників школи;

- організація харчування;

- забезпечення умов для збереження здоров’я учнів;

- організація відпочинку та оздоровлення учнів та педагогічних працівників.

          В  школі  проводиться  робота з дітьми з особливими потребами.  Виявлення таких дітей здійснюється спільно з органами охорони здоров’я (щорічні медичні огляди), створюються умови для їх навчання. Контроль за організацією навчання названої категорії проводиться на рівні школи.

Прагнемо зробити свій внесок у моральне та духовне оновлення. У народі кажуть, що без виховання і навчання дитина уподібнюється до землі, яка хоч і найкраща, але родитиме лише бур’ян, якщо на ній не працювати. Початок і закінчення навчального року розпочина- ється участю учнів і вчителів у Святій Літургії, священик готує дітей до Першої Святої Сповіді та Першого Святого Причастя.

Стараємося достукатися до серця кожного, вчимо дитину знайти себе. Створено куточок духовності  у просторому коридорі, саме тут молитвою розпочинають свій робочий тиждень кожен понеділок школярі та вчителі разом із отцем Володимиром Сорочинським, парохом села. Це все дає можливість глибше пізнавати багатство християнської спадщини, відкривати себе та зростати духовно.

   В школі є кімната народознавства, де зібрано цікаві експонати, архівні документи про історію села, предмети побуту та матеріали, що розповідають про Вікторів.

  Збираємо та записуємо легенди, стародавні забуті пісні, обряди, звичаї, зберігаючи народні надбання та співоцькі давні традиції.

   До Різдвяних свят готуємо конкурси вертепів, колядок, щедрівок. Напередодні великодніх свят  запланований тиждень духовного виховання ( конкурс малюнків, писанок, релігійних вишивок, творчих робіт). Протягом Великого посту у церкві проводяться великодні реколекції – духовні науки. Сестри – монахині і священики відвідують школу, проводять бесіди з учнями. У школі відправляється Хресна дорога для дітей. Учні школи є членами вівтарної дружини.

   Вчителі школи і учні проводять спільні поїздки до святих місць (Зарваниця, Манява, Крилос, Крехів, Унів,Страдч, Джублик).

   Наш колектив  допомагає  кожній дитині знайти себе, повірити   у  власні   сили, задіяти  дітей   до  творчого   пошуку, підтримати кожну дитину, відвернути  від поганого, бути добрими і любити один одного.

Забезпечення тісного взаємозв’язку школи з органами місцевого самоврядування здійснюється перш за все через участь членів педагогічного колективу в представницьких органах. Також активно працює рада школи, яка надає практичну допомогу в підготовці школи до навчального року. Батьківські комітети створені в кожному класі.

Тісний зв'язок школи з іншими культурно-просвітницькими організаціями села – будинком культури, сільською бібліотекою. За їх спільною участю готуються та проводяться різноманітні акції та заходи. Зокрема відзначення шевченківських днів, свята Матері, Дня Перемоги, проведення Дня села, організації концертів художньої самодіяльності.

 

Педагогічний колектив школи надалі докладатиме максимум зусиль на успішне виконання навчальних планів і програм та підвищення результативності навчально-виховного процесу, збереження життя та здоров’я дітей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора